Kategorijos

Informacija

Naujos prekės

Visos naujos prekės

Naujienlaiškis

Pagalbos linija

Pagalba teikiama 24/7

Tel: +37060860346

Susisiekite su mūsų specialistais

Perkamiausios prekės

Visos perkamiausios

Argano aliejus

Argano aliejus rečiausias ir brangiausias pasaulyje aliejus, pagal naudingumą sveikatai pralenkiantis geriausią alyvuogių aliejų. Argano aliejus vadinamas net „jaunystės eliksyru”.

Argano aliejus yra vienas brangiausių augalinės kilmės aliejų pasaulyje. Aliejus naudojamas kosmetikos pramonėje, maistui ir gydymo procedūroms. Argano aliejus, dar vadinamas „Baltuoju Maroko auksu“, iki 2001–2002 metų buvo parduodamas kaip prabangos prekė. Už Maroko ribų jo beveik nebuvo galima nusipirkti. Dabar argano aliejų Europos ir Š. Amerikos aukštuomenė naudoja maistui. Plačiau apie arganą čia...

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Kosmetinės Argano aliejaus savybės:

 - Argano aliejuje esantis vitaminas E padeda gydyti spuoguotą odą, jaunatvinius spuogus (aknę), infekcinius bėrimus, padeda greičiau užgyti mažoms žaizdelėms.
 - Lėtina odos senėjimą bei raumenų degeneraciją, taigi argano aliejus itin plačiai naudojamas kaip anti-senėjimo priemonė.
 - Yra įrodyta, jog argano aliejus stiprina ne tik odą, bet plaukus ir nagus. Argano aliejus apsaugo plaukus nuo žalingo saulės poveikio ir UV spindulių. Naudojant argano aliejų plaukams, jie tampa švelnesni ir labiau blizga.
 - Ypač patartina šį aliejų naudoti moterims po gimdymo, norinčioms sumažinti atsiradusias strijas po neštumo.
 - Naudojamas atliekant kūno masažą, švelniai tepant aliejų, suteikiama ramybė, atsipalaidavimas ir pasiruošiama poilsiu. Puikiai tinka ir po sporto (labai veiksmingas sportuojančių raumenų masažui).
 - Argano sviestas padidina odos stangrumą ir stiprumą.
 - Užteptas storu sluoksniu argano aliejus ant veido, jis formuoja kaukę, kuri drėkina ir minkština odą.
 - Užtepus argano aliejų ant sausų plaukų prieš priausiantis galvą, jis apsaugo ir atstato plaukus (galima keletą lašų argano aliejaus sumaišyti su Jūsų norimu šampūnu, aliejaus poveikis išliks nepakitęs).
 - Dar viena savybė, kuria pasižymi šis vertingas aliejus – veiksmingai gydo nudegimus, odos įtrūkimus, atsiradusias mėlynes, vėjaraupius ir kitas odos problemas.

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Argano aliejaus naudojimas odos ir plaukų priežiūrai

Marokiečiai argano aliejų naudoja odos maitinimui ir plaukų apsaugai. Argano aliejumi galima praturtinti kremus, losjonus, netgi šampūną (tiesiog keletą ml argano aliejaus įlašinkite ir sumaiškykite su turimu kremu ar šampūnu).

Vystančiai veido ir krūtinės odai, ir ypač tiems, kurių oda kenčia nuo laisvųjų radikalų susidarymo odoje (rūkymo, kaitinimosi saulėje ir soliariumuose). Argano aliejus turi odą stangrinančių ir odos elastingumą gerinančių riebiųjų rūgščių. Taip pat puikus ingredientas odos senėjimą stabdančiose kaukėse. Naudotinas odai su išsiplėtusiomis kraujagyslėmis, nes ją apsaugo nuo aplinkos poveikio ir stiprina.

Rekomenduojama ant odos naudoti gryną arba maišyti su kitais aliejais vietoj kūno odos drėkiklio ar veido kremo - tereikia ant drėgnų delnų paskirstyti vieną du lašelius aliejaus ir juo tepti odą. Taip naudojamas ir odos tipui tinkamai parinktas aliejus nekemša porų ir “neblizgina” odos, o atvirkščiai, puikiausiai susigeria į odą, drėkindamas ir maitindamas ją.

Argano aliejus puikiai nuvalo tiek akių, tiek veido makiažą, tereikia valyti su vandenyje ar hidrolate sudrėkintu vatos diskeliu. Oda lieka ir švari, ir pamaitinta. Galite pasigaminti naturalų makiažo valiklį: 3/4 argano aliejaus, 1/4 dalis rožių hidroliato (prieš naudojant reikia suplakti).

Vyrai argano aliejų gali naudoti vietoj kremo (losjono) po skutimosi. Tinka naudoti masažams, ypač veido masažui.

Šis aliejus taip pat veiksmingai stiprina ir saugo odą nuo išorinių dirgiklių (saulės, vėjo), stiprina lūžinėjančius nagus. Argano liejus puiki sudėtinė priemonė ir gaminant plaukų priežiūros priemones. Prieš plaunant galvą ištepus plaukus argano aliejumi juos atstato, maitina ir saugo, stiprina struktūrą ir šaknis, suteikia spindesio, saugo nuo skilinėjimo, taip pat galite keletą lašų argano aliejaus sumaišyti su Jūsų norimu šampūnu (poveikis išliks nepakitęs).

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Argano aliejaus poveikis odai:

 - Stiprus antioksidantas;
 - Gerina kapiliarų elastingumą;
 - Saugo nuo kenksmingų aplinkos faktorių taip pat ir nuo šalčio;
 - Stiprina odos funkcijas;
 - Saugo raumenis nuo suglebimo;
 - Drėkina ir maitina;
 - Stiprina, apsaugo ir jaunina.

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Gydomasis poveikis:

Argano aliejaus sudėtyje yra skvaleno (squalene), saugančio nuo odos vėžio. Šis aliejus vartojamas odos ligų gydymui, pvz.: neurodermatitui, psoriazei, sausai egzemai. Masažas šiuo aliejumi padeda esant artritui, reumatui, raumenų skausmams. Mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Tradicinėje Maroko medicinoje argano aliejus laikomas cholesterolio mažintoju, apykaitos gerintoju ir natūralaus organizmo atsparumo stiprintoju.

Maistinio argano aliejaus teikiama nauda:

 - Padeda sumažinti cholesterolio kiekį organizme (yra įrodyta, jog oleino rūgštis, kitaip žinoma kaip Omega-9, esanti argano aliejuje padeda sumažinti cholesterolio kiekį organizme, naudojant jį daugiau nei mėnesį);
 - Sustiprina imuninę sistemą (argano aliejuje gausu „gerųjų“ riebalų rūgščių, kurios skirstomos į trijų rūšių prostaglandinus. Prostaglandinai pasižymi imunitetą stiprinančiomis bei uždegimus mažinančiomis savybėmis.  Argano aliejus padeda sumažinti reumato ar kraujagyslių ligų atsiradimą);
 - Mažina vyrų impotenciją (šis argano aliejus naudingas lytinių organų ir širdies veiklai; kartais net naudojamas kaip afrodiziakas);
 - Stiprina virškinimo sistemą (argano aliejus skatina fermentų sintezę, padeda užkirsti kelią toksinių medžiagų patekimui į organizmą bei absorbuodamas cholesterolį gerina kraujotakos sistemos veikimą).

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Kodėl Argano aliejus toks brangus?

Didelės darbo sąnaudos: vienas argano medis išaugina vidutiniškai 8kg vaisių per metus. Argano vaisiai primena alyvuoges. Jau vien nuskinti vaisius nuo dygliuoto medžio nėra lengva. O surinkti jų reikia daug: 1 litrui aliejaus pagaminti reikia 30 kg vaisių ir 12 valandų Maroko berberų moterų darbo. Tiesa, dabar aliejų jau gamina ne vien moterų kooperatyvai, bet ir Maroko fabrikai Kasablankoje bei Agadire, o šiuolaikinėmis mechaninėmis priemonėmis šaltuoju būdu spaustas „skystasis auksas” naudojimui tinkamas nebe pusmetį, kaip buvo anksčiau, bet 24 mėnesius.

Be to argano medžių rūšis yra nykstanti ir yra įrašyta bei saugoma UNESCO organizacijos.

Argan.lt - tai išskirtinai ekologiško ir natūralaus argano aliejaus bei kosmetikos elektroninė parduotuvė.

Argano aliejaus (kosmetinio) cheminė sudėtis ir specifikacijos

Argan.lt parduotuvėje prekiaujamo argano aliejaus cheminė sudėtis ir specifikacijos

Laisvasis rūgštingumas išreikštas oleino rūgšties % dalimi: 0,21

Vandens ir lakiųjų medžiagų kiekis yra: % m/m 0,5

Peroksidinis indeksas:
(meq/O₂ vienam Kg) 1,45
A 270 nm 0,24
AK 0,004


Peroksidinis indeksas šviežiai spausto aliejaus yra mažesnis nei 10 meq/O₂ vienam kg, kai indekso reikšmė yra tarp 30-40 meq/O₂ vienam kg, pastebimas karstelėjęs skonis bei kvapas.

Riebalų rūgščių sudėtis

Tiriamųjų objektų analizės parametrai Specifikacijos Rezultatai
 miristo rūgštis (C14:0)             

NF IN ISO 5509

 

NF IN ISO 5508

0,1
 pentadekano rūgštis (C15:0) 0,1
 palmitino rūgštis (C16:0) 12,4
 palmitoleino rūgštis (C16:1) 0,1
 heptadekano rūgštis (C17:0) 0,1
 heptadekano rūgštis (C17:1) < 0,1
 stearino rūgštis (C18:0) 5,3
 oleino rūgštis (C18:1) 45,5
 linolo rūgštis (C18:2) 31,7
 linoleno rūgštis (C18:3) 0,1
 arachido rūgštis (C20:0) 0,3
 eikoseno rūgštis (C20:1) 0,3


 * yra visas chemines specifikacijas ir sudėtį patvirtinantys dokumentai

ECOCERT – pats stipriausias ir žinomiausias Europos ekologinio sertifikavimo ženklas.

Pagal „Ecocert“ standartą ekologiška kosmetika yra tokia,  kurios sudėtyje yra 95 proc. augalinių dalių, iš jų bent 10 proc. – sertifikuotos ekologiškos. Augalai turi būti išaugę natūraliomis sąlygomis.

Pagal „Ecocert“ sintetinių dalių į produktus galima dėti ne daugiau kaip 5 proc., o žmogaus sveikatai žalingi sintetiniai ingredientai – draudžiami. Reikalavimai organinei kosmetikai pagal Ecocert standartus: mažiausiai 95% augalinių ir natūralių ingredientų; mažiausiai 10% organinių ingredientų iš tų 95% augalinių ir natūralių ingredientų; daugiausiai 5% sintetinių ingredientų, neįeinančių į neigiamų ingredientų sąrašą.